Sympathisanten

De geestelijk vader van de Partij voor Weert heet Theo Smolenaers. Deze in 1967 geboren en getogen Weertenaar, komt uit een warm nest van zes kinderen, dat opgroeide in de wijk Biest.
Theo was niet eerder lid van een politieke partij, maar vervulde zijn burgerplicht door te gaan stemmen. De opkomst van Pim Fortuyn ontging hem niet en ook hij voelde zich, net als velen, sterk verwant met de ideeën van ‘de grootste Nederlander aller tijden’, zoals hij vaak genoemd werd.
Jaren na de dood van Fortuyn, startte Theo in Weert de Partij voor Weert op, met als leidraad, het gedachtegoed van de vermoorde politicus.
Smolenaers heeft behoorlijk wat originele speerpunten in zijn partij ondergebracht, maar het belangrijkste item ís en blijft de arbeiderswijk.
Op het éérste gezicht, is Theo ongeschikt voor de politiek an sich, hij is namelijk wars van vriendjespolitiek. Hij heeft respect voor mensen die zich inzetten voor de maatschappij en kan er niet zo goed tegen als mensen zelf niets ondernemen en wél commentaar hebben, maar anderen het werk laten doen.

Theo is al 21 jaar zelfstandig ondernemer en hij bestiert zijn zaak met passie. Zijn vrije tijd vult hij met sport, waarbij boxen en fitness als favoriet staan aangemerkt. Ook wandelen met zijn twee honden is een bezigheid die hem erg aanspreekt.

Na Weert is Amsterdam zijn favoriete stad, en, voor hem zijn honden de grootste helden in de dierenwereld. Je mag hem wakker maken voor een etentje bij de Griek. En natuurlijk heeft óók Theo, minder goede eigenschappen! Impulsiviteit en soms een ongeduldig trekje, komen voor een verbeterpunt in aanmerking, zegt hij zelf. Om de boel in balans te houden staan daar tegenover, hulpvaardigheid en ijver .

Gelijkheid en eerlijkheid, daar gaat Theo voor!

Frank van den Boogaert, is geboren en getogen in Weert, en wel, in Laar. Hij is geboren in maart 1970 als derde kind in een boerengezin. Vele jaren is hij werkzaam geweest als zelfstandig ondernemer in de rund -en pluimveehouderij. Een echte passie van hem, zijn paarden! Frank is getrouwd met Annelies en is de trotse vader van drie kinderen.

Frank zegt: ‘Waarom ik lid wil worden en wil besturen in de partij voor Weert? Wel, ook ík ben de bureaucratie en de ‘vriendjespolitiek’ zat! Als ondernemer heb ik veel met de gemeente te maken gehad en ik ben er van overtuigd, dat veel punten vragen om verbetering. Het wordt hóóg tijd dat er iemand aan de bel trekt! De ‘gewone man’ en  MKB’er,  vissen vaak achter het net en worden gedwongen de bureaucratische regels van  de gemeente te volgen. Persoonlijke meningen, verdraaiingen van feiten, bepaalde uitspraken die worden gedaan. Meerdere (te) lang zittende ambtenaren spelen daarin een grote rol. Bij controles zijn handhavers vaak door rancune strenger en onrechtvaardiger dan gewenst.
In het vreemdelingenbeleid zijn ook diverse hiaten. Er zijn mensen die worden voorgetrokken, of die ongestraft hun gang kunnen gaan, terwijl hardwerkende Weertenaren, moeten vechten om een gift bij de voedselbank. Dit, omdat ze het financieel niet kunnen redden, door onnodige regeltjes van de gemeente.  Kortom, teveel om op te noemen, maar punten die wél hoognodig  op de agenda moeten worden geplaatst!’

Samen met de Partij voor Weert gaat Frank zich inzetten voor een eerlijk en rechtvaardig Weert.

 

Één van de architecten van de Partij voor Weert luistert naar de naam Bert op ’t Root. Deze in 1972 geboren Weertenaar, is sinds het einde van de vorige eeuw gelukkig getrouwd met de vrouw met wie hij al sinds 1992 een relatie heeft. Samen hebben ze een zoon van zeven, waarin, tot grote vreugde van Bert, erg veel tijd gestoken wordt. En, zo hoort het ook! Bert is iemand die de gewoonten van een “pre smartphone-tijdperk” koestert, en, dus handhaaft. Dat betekent, vooral samen met het gezin veel leuke dingen doen en erop uit trekken.

Hij is een doener en denker tegelijk! In zijn werk komt deze combinatie ook duidelijk naar voren.
Hij is verantwoordelijk voor de planning van een groep monteurs en daarnaast draagt hij zorg voor de begeleiding.Als je Bert vraagt wat hij de meest vervelende eigenschap vindt bij mensen, dan is zijn antwoord vrijwel meteen, ‘wanneer iemand niet oprecht is!’ Ook heeft hij er veel moeite mee als mensen, tegen de gemaakte afspraken in, op solotoer gaan en op die manier het groepsproces ondermijnen. Theo weet wat hij aan Bert heeft, ze kennen elkaar namelijk al tientallen jaren. Samen bedachten ze de ‘leegstandsbelasting.’ De uitvoering moet een einde maken aan de ongebreidelde macht van het onroerend goed, dat hiermee een te grote negatieve stempel drukt op het ooit gezellige centrum van Weert, alsmede bij de achtergestelde buitenwijken.

Voor Bert een oprechte en respectvolle samenleving!

 

Dick Meuldijk woont in Weert en wel in de wijk Graswinkel. Hij is getrouwd, vader van vier kinderen en trotse opa van vijf kleinkinderen. Hij heeft zich aangesloten bij de Partij voor Weert omdat deze Partij ongeveer dezelfde ideeën nastreeft als de Partij 50 Plus, waarbij hij lid is van het Dagelijks Bestuur.

Helaas kan deze partij niet meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Weert, dus hoopt Dick zich, door zijn aansluiting bij de Partij voor Weert, op deze wijze te kunnen inzetten voor de belangen voor de Weerter bevolking.Hij is tevens consulent van ledenservice FNV (Arbeid & Sociale Zekerheid). Ook heeft hij zitting in diverse werkgroepen van FNV Lokaal Midden Limburg.

Dick gaat voor dienstbaarheid aan de burgers van Weert!

 

 

De Benjamin van onze partij, is Jasper Munnichs.
Jasper is 20 jaar en studeert aan het Summacollege in Eindhoven. Hij is bezig met de opleiding, ondernemer Retail, niveau 4. Naast zijn opleiding is hij ook werkzaam in de detailhandel. Wat wij ook bijzonder vinden is, dat hij de kleinzoon is van oud wethouder Wiel Derckx, dus, we kunnen wel stellen dat politiek in zijn bloed zit!

Ook houdt Jasper van sport. Zijn hobby’s zijn o.a. voetbal, dat hij met een vriendenteam bij MMC doet, maar ook fitness en volleybal staan op zijn voorkeurslijstje. Reizen en zijn vrije tijd genietend met vrienden doorbrengen, zijn zaken die Jasper ook zéker niet zal afslaan! Verder weet hij als geen ander wat de jeugd tijdens het “stappen” zoekt en nodig heeft. Een goed gevoel dat de Partij voor Weert óók aan de jeugd denkt!

Onze Jasper gaat er dan ook voor de volle 100% voor!

 

Afkomstig uit het Brabantse Hedel, is Harrie Sars. Harrie is 58 jaar oud en woont al 36 jaar in Weert. Hij is getrouwd met een echte Wieerter vrouw en de trotse vader van twee prachtige dochters.
Hij is werkzaam als elektromonteur LS netten en zijn hobby is muziek. Een bewijs daarvan is het feit dat hij al 30 jaar gewerkt heeft als DJ, o.a. bij ‘Radio Grensland.’ Ook is hij een levensgenieter pur sang!

Harrie, een realist met een hart, dat perfect past bij de Partij voor Weert.

 

 

 

 

.

Het geweten van de Partij voor Weert, luistert naar de naam Leon van Berkom. De van oorsprong uit Brabant afkomstige Weertenaar, werd in 1955 in Oss geboren en verhuisde op zijn dertiende naar de wijk Leuken. Leon groeide op in een gezin van vier kinderen en burgerde gaande de tijd zo goed in, dat hij zich ook echt Limburger voelt.

Onze “Lei” heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en verlangt dat ook van de maatschappij! Zijn passie voor muziek is uitgegroeid tot een ouderwets stukje etherpiraterij, zijnde, de door hem gerealiseerde zender ’De Viking’. In navolging daarop richtte Van Berkom, samen met twee andere mensen, ‘Radio Grensland’ op. Gedreven door de aanwezige kwaliteit in veel muziek, en, daarnaast de enthousiaste drang om juist díe kwaliteit bij de echte liefhebber ten gehore te brengen, kreeg ‘Radio Grensland’ voet aan de grond.
Met récht kan Leon dus hier een schatbewaarder genoemd worden. In de Partij voor Weert treft Leon iets van zijn idealen. Daar komt bij dat hij Theo Smolenaers al geruime tijd kent, hij is zelfs bereid voor hem door het vuur te gaan. En dát wil wat zeggen!

Samen delen ze ook hun liefde voor dieren. Een poes, een papegaai en een hond, verrijken het leven van Lei. Tijdens de overige vrije uren is hij veel in het uitgaansleven van Weert te vinden, houdt hij van lekker eten, en, ook hierbij komt weer van pas, zijn breed ontwikkelde smaak! Gezelligheid is voor hem beslist een vereiste!
Recht is recht en krom is krom. Recht door zee, gaat niet via een omweg!
Wellicht even wennen voor de gemiddelde Limburgse politicus of politica, maar, alles went, zelfs deze vent!

Lei gaat voor rechtvaardigheid en kwaliteit!

 

 

Betsy Muler-Kouters, is geboren in Haelen, op 1 januari 1949, als de middelste van zeven kinderen. Het  gezin, een degelijk, hecht gezin, waar regels, waarden en normen, hoog aangeschreven stonden. Ze is opgegroeid in Horn, waar haar ouders een drukke zaak hadden, waar hard gewerkt moest worden. De kinderen werden met een groot verantwoordelijkheidsgevoel opgevoed en iedereen moest mee aanpakken.

In 1970 startte Betsy haar loopbaan bij Defensie, in Maastricht, bij het Nationaal Territoriaal Commando. Die sectie waartoe zij behoorde verhuisde een klein jaar later naar Roermond en daar heeft ze tot half oktober 1978 gewerkt op het secretariaat. Volgens haar een zeer leerzame tijd. Echter, toen er in Weert bij de KMS een functie vrij kwam die haar meer aansprak, koos ze voor overplaatsing naar Weert. Van eind oktober 1978  tot de sluiting in 2014, heeft ze op dit, zoals ze het zelf uitdrukt, prachtige instituut, met hart en ziel, in verschillende administratieve functies haar steentje mogen bijdragen aan de opleiding van onderofficieren in het Nederlandse leger. De sluiting van de van Hornekazerne en het vertrek van de KMS naar Ermelo, ziet zij als dé Defensieblunder van deze eeuw!

Sinds Betsy in Weert is komen wonen in 1979, heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan voor de Dierenbescherming en voor dieren in het algemeen. Daar is ze nog dagelijks mee bezig. Veel jaren heeft zij dit samen met haar man gedaan, maar deze is, tot haar verdriet, in 2008 overleden. Betsy zegt: ‘Het welzijn van dieren vind ik nét zo belangrijk als het welzijn van mensen. In mijn denken kan het een niet zonder het ander. Dieren zijn op zóveel manieren in en door ons leven verweven, ik vind het verbijsterend en onvoorstelbaar dat geen enkele partij dierenwelzijn  in haar programma heeft. Het is een onlosmakelijk onderdeel van onze beschaving!’

Samen met de Partij voor Weert gaat en staat Betsy voor het welzijn van mens en dier.